Friday, November 6, 2015

recipes කට්ලට්ස්




                              කට්ලට්ස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:-
                         ලොකු සැමන් ටින් 1
                         අර්තාපල් ග්‍රෑම් 500
                         අමු මිරිස් ග්‍රෑම් 100
                         රතුළුෑනු  ග්‍රෑම් 200
                         අබ, ගම්මිරිස් ස්වල්පය බැගින්
                         අමු ඉගුරු , කරපින්ච , ලූණු , දෙහි

පිටත කවරය සදහා අවශය ද්‍රවය:-
                                                පාන් පිටි ග්‍රෑම් 250ක් හෝ
                                                බිත්තර 3
                                                ලුණු, කහ
                                                පොල්තෙල් 1/2 යි
                                                බිස්කට් කුඩු
ක්‍රමය:-

 
    මුලින්ම අල තම්බාගන්න කැබලිවලට පොඩිකර සැමන් ටින් එක කඩා පොඩි කර ගන්න.රතුළුෑනු , අමුමිරිස් සිහින්ව ලියාගෙන අනික් කුළුබඩු එකතුකර තෙල් ටිකක් ලිපතබා තෙම්පරදු කර ගන්න. එම තෙම්පරදුවටම අල හා මාළුද එකතු කරන්න. මෙම මිශ්‍රනය තමන් කැමති හැඩයකට බෝල සාදාගන්න.

    ඉන්පසු පාන්පිටි මිශ්‍රණය සාදාගන්න. නැතහොත් බිත්තර සුදුමද පිලියෙල කරගන්න. කට්ලට් එක පාන්පිටි මිශනයේ බහා ඊළගට බිස්කට් කුඩුවල දමා ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පාට වනතෙක් බැද ගන්න.

No comments:

Post a Comment