Friday, November 6, 2015

recipes පරිප්පු වඩේ



                            පරිප්පු වඩේ

 අවශය ද්‍රවය:-

 
                     කඩල පරිප්පු ග්‍රෑම් 500
                     අමු මිරිස් ග්‍රෑම් 150
                     රතුළුෑනු ග්‍රෑම් 250
                     අමු ඉගුරු, සුදුළුෑනු, කරපිංචා,
                     වියළි මිරිස් කෑලි, උම්බලකඩ, ග්‍රෑම් 25
                     පොල් තෙල් බොතල් 1/2
ක්‍රමය:-

 
      කඩල පරිප්පු සොදා ගරා පැය 6ක් පමණ පෙගෙන්නට හරින්න. ඉන්පසු වතුර පෙරා වන්ගෙඩියක දමා කොටන්න. අමු මිරිස්, රතුළුෑනු ද කපා ගන්න. මෙයට අඹරාගත් අමු ඉගුරු, සුදු ළුෑනු, හා කෑලි මිරිස් එක්කර අල්ලේ තබා බෝල පැතලියට සාදා තෙලෙන් බදින්න. වඩේ සෑදීමේදී කුඩා කොච්චි කරල් නැටි සමග දැමීමෙන් වඩාත් රසවත් කර ගත හැකිය.

No comments:

Post a Comment