Friday, November 6, 2015

recipes මුන් කිරිබත්



                                                                මුන් කිරිබත්

අවශය ද්‍රවය:-      කැකුළු හාල් කිලෝ 1
                          මුන් ඇට ග්‍රැම් 500
                          පොල්ගෙඩි එක හමාරයි
                          එන්සාල් ඇට කිහිපයක්
                          ලුණු

 ක්‍රමය:-

        පළමුව මුන් ඇට ගරා සෝදා සැහෙන පමණ වතුර දමා ලිප තබන්න. මුන් ඇට බාගෙට තැම්බෙන විට හාල් සෝදා එම මුන් ඇට තිබෙන හැලියටම දමන්න. සැහෙන පමණ ලුණු සහ වතුර අක්කර තැම්බෙන්ට හරින්න.

        පොල් කිරි උකුවට මිරිකා ගෙන එයට ලුණු ටිකක් හා කුඩු කල එනසල් ටිකද දමා බත්හැලිය මත රත්වෙන්ට හරින්න. එසේ රත්වු පොල්කිරි ඉදුනු බතට දමා කලවම් කර මද ගින්නේ තැම්බෙන්ට ඉඩදෙන්න. ඉන්පසු කෙසෙල් කොලයක දමා අනික් කිරිබත් මෙන් කැලි කපා ගන්න.

No comments:

Post a Comment