Friday, November 6, 2015

recipes බුරියානි බත්



                             බුරියානි බත්

අවශය ද්‍රවය:-
                        සම්බා හාල් කිලෝ 01
                        කුකුල් මස් කිලෝ 01
                        අර්තාපල් ග්‍රෑම් 500
                        බටර් ග්‍රෑම් 250
                        රතු ළුනු ග්‍රෑම් 100
                        කරපින්චා, අමු ඉගුරු සුදු ළුනු, ලුණු

 ක්‍රමය:-
           
             මස් කපා සෝදා ලුණු දමා වැඩිපුර වතුර දමා තැම්බෙන්නට තියන්න. ඉන්පසු හාල් ගරා සෝදා වතුර පෙරෙන්නට තියන්න. බත පිසිමට ගන්නා භාජනය ලිප තබා බටර් වලින් කරපින්චා, අඹරාගත් අමු ඉගුරු හා සුදු ළුනු සමග පෙතිගසගත් රතු ළුනු ද දමන්න ඉන්පසු හාල්දමා මස් තැන්බූ වතුරද දමා බත ඉදෙන්නට ඉඩදෙන්න. හාල් තැම්බෙන විට තම්බා කැලිවලට කපා ගත් අර්තාපල් , මස් හා එන්සාල්ද දමා මද ගින්නෙ ඉදෙන්නට ඉඩදෙන්න. මේ සියල්ල එකට කලවම් කර බත ඉදුනු පසුව ලිපෙන් බගන්න.

No comments:

Post a Comment