Friday, November 6, 2015

recipes කහ බත්



                                                               කහ බත්

අවශය ද්‍රවය :
                     සම්බා හාල් කිලෝ 01
                     බටර් හෝ මාජරින් ග්‍රෑම් 300
                     පොල් ගෙඩි 01
                     එන්සාල් ඇට කිහිපයක්
                     කරබු නැටි කිහිපයක්
                     කුරුදු පොතු කැල්ලක්
                     රම්පෙ, කරපිංචා ඉති 2 ක්
                     අමු ඉගුරු , සුදු ළුනු
                     කහ කුඩු , ලුණු
                     වියළි මිදි ග්‍රෑම් 100

 ක්‍රමය:-
  
    පලමුව හාල් සෝදා වතුර පෙරෙන්නට හරින්න. බත පිසීමට ගන්නා භාජනය ලිපතබා එයට බටර් ටික දමා රත්වුවාට පසුව සිහින්ව අඹරාගත් අමු ඉගුරු හා  සුදු ළුනුද රම්පෙ හා කරපින්චා ටිකද කුරුදුපොතු ද දමා තෙම්පරාදු කරන්න. ඉන්පසු හාල් දමා කලවම් කර ලුණු, කහ සහ උකු කිරිද අවශය පමනට වතුරද දමා බත ඉදෙන්නට හරින්න. කරබු නැටි හා එන්සාල් බත බාගෙට ඉදුනු පසුව දමන්න. බත වරින් වර කළවම් කරමින් මදගින්නෙ ඉදෙන්නට හරින්න. මිදි ටිකද දමා කලවම් කර ගන්න. තවත් අලංකාර කර ගැනීමට අවශ්‍ය නම් ග්‍රීන්පීස් කජු මද වැනි දැ එකතුකල හැකිය.

No comments:

Post a Comment