Friday, November 6, 2015
recipes මැලේ අච්චාරු
මැලේ අච්චාරු
අවශය ද්රවය:-
රට ළුෑනු ග්රෑම්250
මාළු මිරිස් ග්රෑම් 200
අමු මිරිස් ග්රෑම් 100
රතු ළුෑනු ග්රෑම් 200
කැරට් ග්රෑම් 200
විනාකිරි බෝතල් 01
රටඉදි ග්රෑම් 250
හකුරු පෙති 01
අමු ඉගුරු, අබ, ගම්මිරිස්,ලුණු,සීනි,කුරුදු පොතු,
බැදපු මිරිස් කුඩු, එනසාල් ස්වල්පය බැගින්
ක්රමය:-
සියලුම අමුමිරිස් , රතු ළුෑනු, මාළු මිරිස්, රටළුෑනු , කැරට් පිරිසිදු කර හොදින් සෝදා
වතුර හිදෙන්නට පැයක් පමණ මද පවනේ තබන්න.
රතුළුෑනු හතරට පලා ලොකු කැබලි කපාගන්න. රටඉදි වලින් 1/2ක් ඇට ඉවත් කර කෑලි වලට කපා ගන්න. අනිත් රටඉදි ටික හා ගම්මිරිස්, අමු ඉගුරු අබ විනාකිරෙන් අඹරා ගන්න.
කෑලිවලට කපා ගත් කැරට් හා අමුමිරිස් , ලූණු , මාළුමිරිස් සියල්ලම අඹරාගත් තුනපහ හා ලූණුද රටඉදිද දමා මැටි භාජනයක කලවම් කරන්න
බැදපු මිරිස්කුඩු මේස හැන්දක් , සීනි මේස හැන්දක් හා සිහින්ව ගාගත් හකුරු ටිකද මෙයට එක් කරන්න.
දැන් වෙනත් භාජනයකට විනාකිරි ටිකක් ලිපතබා ගම්මිරිස් ඇට ටිකක් හා කුරුදු පොතු කැබැල්ලක් දමා උතුරන්නට දෙන්න. උතුරන විනාකිරි පෙරා ඉහත කී ලුණු මිරිස් කලවම් කර ඇති භාජනයකට දමා වසා තබන්න. පසුවදා ආහාරයට ගත හැකිය.
සැලකිය යුතුයි:-
අච්චාරු සැකසීම සදහා මැටි භාජන පමනක් භාවිතයට ගන්න.
ඇළුමීනියම් භාජන ගැනීමෙන් ඔබ රෝගාතුර විය හැකිය. මරනයටද පවා ලක්විය හැකිය. එමනිසා මැටියෙන් තැනූ මැටි භාජන පමනක් භාවිතයට ගන්න.
Location:
Sri Lanka
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment