Friday, November 6, 2015

recipes පැටිස් සාදමු



                              පැටිස් සාදමු

ඇතුලත මිශ්‍රනය සදහා
                                     අවශය ද්‍රවය:-

                                                        ලොකු සැමන් ටින් 1
                                                        අර්තාපල් ග්‍රෑම් 500


                                                        අමු මිරිස් ග්‍රෑම් 100
                                                        රතුළුෑ  නු ග්‍රෑම් 200
                                                        අබ , ගම්මිරිස් ස්වල්පය බැගින්
                                                        අමු ඉගුරු, කරපින්චා , ලූණු, දෙහි

කවරය සදහා අවශය ද්‍රවය:-
                                           පාන් පිටි කිලෝ 1
                                           මාගරින් ග්‍රෑම් 250
                                           බිත්තර කහමද 2
                                           බේකින් පවුඩර් තේ හැදි 2
                                           අයිස් වතුර කෝප්ප 1
                                           මිටිකිරි කෝප්ප 1
                                           ලූණු, දෙහි හා සීනි ස්වල්පයයි
                                           පොල්තෙල් බෝතල් 1/2 යි.
 ක්‍රමය:-
              
      පළමුව ඇතුලත මිශ්‍රනය සාදා ගනිමු:-

                               
  මුලින්ම අල තම්බාගන්න කැබලිවලට පොඩිකර සැමන් ටින් එක කඩා පොඩි කර ගන්න.රතුළුෑනු , අමුමිරිස් සිහින්ව ලියාගෙන අනික් කුළුබඩු එකතුකර තෙල් ටිකක් ලිපතබා තෙම්පරදු කර ගන්න. එම තෙම්පරදුවටම අල හා මාළුද එකතු කරන්න.

   ඉන්පසුව පිටත කවරය සාදා ගැනීම සදහා පිටි වලට බේකින් පවුඩර් මිශ්‍රකර පෙනේරයකින් හලාගන්න. බටර් වලින් 3/8 ක් කරිය තෙම්පරාදු කිරීමට තබා ඉතිරිටික පිටිවලට එක්කර සීනි, දෙහි ඇඹුල්, ලුණු බීට් කරගත් බිත්තර කහමද එයට මිශ්‍රකර අයිස් වතුර යොදමින් අනාගන්න. අතේ නොඇලෙන පදම එනතෙක් අනාගන්න. ඉන්පසු තෙත රෙදිකඩකින් වසා පසෙකින් තබන්න

     මිශ්‍රනය පිරිසිදු ලෑල්ලක් මත තුනී කරන්න. වතුර පිරවු බෝතලයක් හෝ රෝලින්  පින් එකක් ගෙන තුනීකර හැඩතල කපාගන්න.

     හැඩතල මතට අප සාදාගත් කරිය ටිකක් තබා වසන්න. එය වැසීමට කලින් ඉතුරු වූ සුදුමදය ගෙන වටේට හා අයින් දෙක එකට සම්බන්ධ කරන්න. දැන් පොල්තෙල් ලිපතබා හොදින් රත් වූ පසු පැටිස් දමා රන්වන් පාට වනතුරු  බැදගන්න

No comments:

Post a Comment