Friday, November 6, 2015
recipes එළවලු බත් (ප්රයිඩ් රයිස්)
එළවලු බත් (ප්රයිඩ් රයිස්)
අවශය ද්රවය:-
සම්බා හාල් කිලෝ 01
බටර් ග්රෑම් 250
කැරට් අල 01
ලීක්ස් ග්රෑම් 150
බෝන්චි ග්රෑම් 100
මාළු මිරිස් ග්රෑම් 100
රතු ළුනු ගෙඩි 08
ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
අමු ඉගුරු, සුදු ළුනු
කහ, ලූණු
ක්රමය:-
හාල් සෝදා රම්පෙ, කරපිංචා, ලුණු දමා බත ඉදෙන්නට හරින්න.
සොදාර ගත් එළවලු සිහින්ව ලියා ගන්න. මාළු මිරිස් රවුම් පෙති කපා වෙනම තබන්න.
බටර් ටික ලිපතබා රත්වන විට සිහින්ව කපාගත් ලුණු, කහ,ගම්මිරිස් දමා කලවම් කරගත් එළවලු ද, රතු ළුනු ද දමා තෙම්පරදු කර ගන්න. අවසානයේ මාළු මිරිස් පෙති ද එක්කරන්න.
බත් ද මෙම භාජනයට දමා ලිපෙන් බාගෙන හොදින් කලවම් කර මේසයට අරින්න.
සැළකිය යුතුයි:-
බටර් වෙනුවට දුන්තෙල් පවිච්චි කළ හැකිනම් බත වඩාත් රසවත් වේ.
Location:
Sri Lanka
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment